divendres, 18 de febrer del 2011

L'accés dels vehicles a la Rambla estarà controlat per quatre càmeres


L'accés dels vehicles a la Rambla estarà controlat per quatre càmeres

Només hi podran passar vehicles de transport públic, serveis i emergències, a més de càrrega i descàrrega, residents i bicicletes. Estaran 6 mesos en proves i totalment senyalitzades. Les obres acabaran el 26 de febrer
Al març començaran a funcionar quatre càmeres de control d’accés a la Rambla, una via que, com ja es va anunciar, serà un eix amb prioritat per als vianants i, per tant, només es deixarà passar els vehicles de transport públic, serveis i emergències, a més de càrrega i descàrrega, residents i bicicleta.

L’Ajuntament finalitzarà les obres el 26 de febrer. En breu col·locarà la senyalització, que indicarà la situació i la finalitat d’aquestes càmeres de lectura de matrícules, i instal·larà els dispositius, que funcionaran en període de prova durant 6 mesos. En aquest temps, els infractors rebran una comunicació i si reincideixen, se’ls multarà.

Les sancions a la Rambla han passat de 2.600 al 2009 a 200 el 2010. Amb el nou procés de control, s’intentarà reduir aquesta xifra. En qualsevol cas, la posada en marxa de les càmeres no descarta la presència policial. Segons Carme Labòria, tinent d’alcalde de Planificació Urbanística i Territori: “Qualsevol mesura que s’adopta, tant en el projecte com a posteriori es pogués adoptar en temes de seguretat, evidentment està estudiada, valorada i, en el cas de la Rambla, jo crec que, a més a més, contrastada durant els dos anys, 2009 i 2010, que ja hem tingut aquesta circulació de trasport públic i que ja hem pogut anar veient com evoluciona.”

Els responsables expliquen que han estat sensibles amb les circumstàncies de residents i comerciants. Amb aquest objectiu s’han posat en marxa els distintius verd i rosa en els vehicles autoritzats i s’han habilitat zones de parada per a residents als carrers propers, i de càrrega i descàrrega per als establiments. A més, es podran demanar autoritzacions especials de pas per la Rambla a via pública en casos com el trasllat de gent gran, malalts, obres o mudances.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada