dilluns, 4 de juny de 2012

Suport unànime al Pacte per l'Accessibilitat Universal a Terrassa

Sorgit de la Taula de la Discapacitat, aquest document proposa impulsar un procés de millora i i d’implicació de tota la ciutadania, empreses, entitats i col·lectius. L'objectiu és fer un salt qualitatiu i conceptual


Totes les forces polítiques han donat el seu recolzament al Pacte per l’Accessibilitat Universal a Terrassa en el ple d’aquest dijous. Sorgit de la Taula de la Discapacitat, aquest document proposa impulsar un procés de millora i i d’implicació de tota la ciutadania, empreses, entitats i col·lectius.

Segons Jordi Ballart, tinent d’alcalde de Planificació Urbanística i Territori: "Malgrat els esforços dels últims anys, és evident que encara queda molta feina per fer en aquest àmbit, per garantir l'accessibilitat universal. I és per això que volem fer aquest pas més que impliqui l'Ajuntament, les entitats i tota la ciutadania."

Malgrat el consens sobre la necessitat d’avançar en l’accessibilitat universal, l’oposició ha criticat alguns aspectes del procés, sobretot, pel que fa a les formes. Per a Gabriel Turmo, portaveu del PP: "Pensem que l'equip de govern no ha estat a l'alçada, presentant el pacte de manera individual, sense buscar informació a cap dels grups municipals, quan tots estàvem d'acord en impulsar un pacte per l'accessibilitat."

Segons Carles Oriach, regidor de CiU: "Ens trobem en una posició semblant a la que ha expressat el portaveu del PP. Ens vam trobar el document per primera vegada a la comissió informativa. Ens han fallat les formes. És un document inclusiu per a tothom i hi podríem haver treballat mé4s conjuntament."

Des de l’equip de govern s’han demanat disculpes pels errors que s’hagin pogut cometre i s’ha aclarit que la representació de tots els partits quedarà integrada a la Taula de la Discapacitat. Per a Antoni Salvadó, regidor de Serveis Socials, Salut, Joventut i Lleure Infantil: "La implicació dels grups municipals en processos d'aquest tipus quedarà reforçat en tant que la taula ha demanat que cadascun elegeixi un representant. A partir d'ara tot ha de ser més fluït."

El Pacte Terrassa per a l’Accessibilitat Universal s’obre a una àmplia representació entre els seus membres i pretén fer un salt qualitatiu i conceptual a partir de la integració i la interrelació de totes les eines existents.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada