divendres, 24 de setembre del 2010

L'Ègara Fòrum Mobilitat 'multa' els conductors que no aparquen bé

L'entitat, creada el maig, ha fet la primera acció pública als voltants de l'Escola França. Repartint multes simbòliques, han recordat la necessitat d'aparcar correctament per no posar en perill la seguretat dels escolars



Totes les mesures per a la mobilitat tenen una raó de ser i si no es compleix una norma s’acaba perjudicant tot el conjunt de desplaçaments urbans. Amb aquesta premisa, membres de l’Ègara Fòrum Mobilitat han fet la seva primera acció de conscienciació de la ciutadania pels voltants de l’Escola França. Els activistes han repartit, aquest dimecres, unes multes simulades instant pares i conductors a aparcar correctament i evitar posar en perill la seguretat dels escolars.
Segons Haritz Ferrando, membre de l'Ègara Fòrum Mobilitat: "Nosaltres som un grup de discussió, debat i de pressió també a l’Ajuntament perquè acceleri totes les mesures de mobilitat, però també volem actuar i som els primers a sortir al carrer per conscienciar la ciutadania. Aquesta primera campanya vol posar l’accent sobre l’aparcament il·legal que posa en perill la seguretat dels més petits en els sectors escolars. Aquell cotxe que perquè no té on aparcar es posa en un pas de vianants, no s’adona que aquell nen que surt i, per evitar el cotxe, passarà per la calçada i pot patir un accident.”
Entre els usuaris dels vehicles la reacció ha estat positiva tot i que alguns s’han queixat de la falta d’espais per aparcar. Es calcula que entre les 8 i les 9 del matí el 20 per cent del trànsit correspon al transport escolar.
L’Ègara Fòrum Mobilitat, sorgit el passat mes de maig d’entitats ciutadanes que formen part de la Taula de la Mobilitat, farà d’altres accions per conscienciar de la necessitat de complir les normes per una millor mobilitat. Amb aquesta primera acció, el grup s’ha donat a conèixer públicament coincidint amb l’inici de la Setmana de la Mobilitat.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada