diumenge, 26 de setembre del 2010

El Caminòmetre dóna un punt als més petits per anar a peu a l'escola

És un concurs entre 6 escoles de Terrassa, 14 classes de tercer de primària – uns 400 alumnes-. D’aquesta manera, el Servei de Mobilitat de l’Ajuntament pretén incentivar els desplaçaments sostenibles


Els 27 nens i nenes de 3a de l’Escola França apunten cada dia com arriben al col·legi des de casa. És el Caminòmetre, una activitat que s’organitza per segon any consecutiu a la ciutat. Ells mateixos ens expliquen què és i com funciona aquest Caminòmetre. Un d'ells ha estat el Miquel Villalba, de 3r A del CEIP França: “Si vens a peu, en bici o en patinet, has de posar un gomet verd; si vens en tren o en bus, blau i si arribes en cotxe o en moto, un gomet vermell. Hem de posar el nostre nom i els metres que hi ha del col·le a casa.”
Per a la Marta Còdol, 3rA del CEIP França: “I només ho fem 6 dies. Del dimecres 22 al dimecres 29 de setembre”. Per a l'Edison Joel Pumayugra, de 3r A del CEIP França: “Si anem caminant, en bici o en patinet, val un punt; si venim en tren o bus, mig punt i se venim en cotxe o en moto, 0 punts”. Segons la Mariona Torres, del mateix curs: “Els punts es compten quan hem acabat tot. La majoria venen caminant. En tren o bus no tenim cap. Venim caminant o en cotxe.”
Els nens i nenes que venen en cotxe és perquè els seus pares els deixen a l’escola i després ells necessiten el vehicle per anar a treballar. El Caminòmetre és una mena de concurs entre 6 escoles de Terrassa, 14 classes de tercer de primària –uns 400 alumnes-. D’aquesta manera, el Servei de Mobilitat de l’Ajuntament de Terrassa pretén incentivar els desplaçaments sostenibles. Per a la Júlia Ortega, de 3r A del CEIP França: “hi haurà un guanyador. És un concurs”. Segons la Paula Barnús, del mateix curs: “Per veure els metres que tenim de casa al col·le, s’han de sumar els punts i s’escull un guanyador.”
A principis d’octubre, se sabrà l’aula guanyadora, la que hi hagi aconseguit més punts. Els guanyadors rebran un llapis de memòria. Tots els participants, un diploma acreditatiu.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada