dimecres, 5 de maig del 2010

Inici de les obres d'urbanització de la Rambla d'Ègara

"La setmana vinent es tancarà l'àmbit de l'obra i s'iniciaran les obres d'enderroc

El tram afectat serà entre el carrer Goleta i el carrer Galileu

L'Ajuntament de Terrassa ha comunicat als veïns i els comerciants l'inici de les obres d'urbanització de la Rambla d'Egara, entre el carrer de Goleta i el carrer de Galileu. Aquest és l'àmbit del tram 2 de la Rambla d'Egara que ha de reurbanitzar l'Ajuntament de Terrassa, mentre que la Generalitat de Catalunya assumirà les obres del tram 1, situat entre els carrers de Goleta i el Portal de Sant Roc. Aquesta setmana s'estan fent les tasques administratives i de replanteig prèvies a l'inici de les obres, que començaran de manera efectiva la setmana vinent, un cop s'hagi celebrat la Fira Modernista. A partir de dilluns, 10 de maig, es començarà a situar les tanques a l'àmbit de les obres, amb la previsió que el trànsit quedi tallat a partir de dimecres, 12 de maig. Aquest dia es desviarà la circulació dels autobusos i dels vehicles i començaran les obres d'enderroc dels paviments.
El projecte executiu d'urbanització de l'àmbit 2 de la Rambla d'Egara s'ha dividit, al mateix temps, en dues separates amb motiu de la concessió d'una subvenció de 525.000 euros del fons FEDER a l'Ajuntament de Terrassa. La primera separata correspon a l'àmbit de la Rambla d'Egara entre els carrers de la Goleta i Arquímedes, que serà finançada per l'Ajuntament. La segona separata, entre els carrers Arquímedes i Galileu, serà finançada en un 50% per l'Ajuntament de Terrassa i el Fons FEDER en un 50% cadascun.
Les obres aniran a càrrec de l'empresa Isolux Corsam Corviam per un pressupost de 2.423.811 euros (IVA inclós per a les dues separates) i un termini d'execució de 8,5 mesos. Les obres, però, es portaran a terme de manera que una primera fase quedi enllestida abans de les festes nadalenques, i es completi el projecte en els primers mesos del 2011. La direcció de les obres i el control tècnic s'ha adjudicat a l'empresa Beth Galí SL, que també ha redactat el projecte, per un import de 95.595.60 euros (IVA inclòs).
Amb aquestes obres, Terrassa guanyarà un nou espai urbà remodelat pensat per als vianants, però també per al transport públic, els vehicles de serveis i els accessos de veïns. El projecte, que va ser fruït d'un procés de participació ciutadana, ha tingut en compte els usos dels ciutadans de la Rambla d'Egara, la seva dinamització comercial i els elements més singulars del seu paisatge."

Esperem que durant les obres la mobilitat a peu i en bicicleta no es vegi especialment perturbada, així com dels autobusos. De tota manera, ben aviat aquesta imatge de la foto del tram de davant del Centre Cultural (amb el rètol anunciant les obres) passarà a ser d'avinguda amb sis carrils de circulació a un espai molt més amable i pacificat. Ja hi ha ganes de veure-ho acabat!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada